Φωτοταπετσαρίες Τοίχου

Decotek Blog: Ιδέες διακόσμησης

To decotek.gr πρωτοτυπεί για μία ακόμη φορά, δημιουργόντας μια ενότητα άμεσης επικοινωνίας με όλους εσάς.Μέσα από αυτή την ενότητα θα ήμαστε σε θέση να ανταλλάσουμε απόψεις και ιδέες αλλά το κυριότερο θα προσπαθούμε να σας συμβουλέψουμε σε ότι έχει να κάνει με το πώς θα μπορέσετε να έχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα χρησιμοπιόντας τα προιόντα μας.

Ξεκινώντας όλη αυτήν την προσπάθεια στα πρώτα κιόλας σκέλη θα πρέπει να μπορέσουμε να απαντήσουμε σε κάποια βασικά ερωτήματα.

4 Είδος(η)

ανα σελίδα

decotek ταπετατσαριες, πινακες και αυτοκολλητα

Η σωστή επιλογή της διακόσμησης ενός ιδιωτικού ή επαγγελματικού χώρου είναι ιδιαίτερα σημαντική για την κατάλληλη ανάδειξή του, ούτως ώστε να οδηγήσει στο επιθυμητό για εμάς αποτέλεσμα. Έτσι το δίλημμα «χρήση ταπετσαρίας ή βάψιμο των τοίχων» αποτελεί ένα από τα βασικά ερωτήματα που καλούμαστε να απαντήσουμε κατά τη διακόσμηση ή την ανακαίνιση ενός εσωτερικού χώρου. Τα τελευταία χρόνια, η χρήση της ταπετσαρίας "αναβίωσε" και αποτελεί ένα δυνατό στιλιστικό εργαλείο που προσδίδει μοναδικό ύφος και προσωπικότητα όπου και αν τοποθετηθεί. Ποια είναι όμως η ιστορία της;

Οι πρώτοι που ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν ταπετσαρίες ήταν οι Κινέζοι το 200 π.Χ. όπου ζωγράφιζαν σχέδια όπως λουλούδια και πουλιά σε ριζόχαρτα τα οποία και κολλούσαν στους τοίχους του. Στην Ευρώπη και στην Αμερική έκανε την εμφάνιση της στις αρχές του 18ου αιώνα ενώ κατά την Βικτωριανή εποχή η χρήση της πλέον ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένη. Μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, αποτέλεσε δημοφιλή μέθοδο διακόσμησης, αλλά το κίνημα του μοντερνισμού την έβαλε πραγματικά στο περιθώριο.

Τα τελευταία χρόνια έκανε το μεγάλο come back στον χώρο του deco! Λόγω της τεχνολογικής προόδου υπάρχει στην αγορά σε ευρεία γκάμα υλικών (υφασμάτινες, χάρτινες, βελούδινες, συνθετικές, μεταλλικές, φωτοταπετσαρίες, πλαστικές, αυτοκόλλητα τοίχου κ.α) ενώ οι διάφοροι σχεδιαστές και αρχιτέκτονες έχουν δημιουργήσει μια πλειάδα σχεδίων όπου πραγματικά καλύπτουν όλα τα γούστα και τις απαιτήσεις του εκάστοτε ενδιαφερόμενου.

Η ταπετσαρία ως τρόπος διακόσμησης, έχει πάρα πολλά πλεονεκτήματα. Καταρχήν μπορεί να τοποθετηθεί σε όλους τους χώρους μιας οικίας ή ενός επαγγελματικού χώρου αρκεί να υπάρχει χρωματική και στιλιστική αρμονία με τα υπόλοιπα στοιχεία και σχετικά με τον χρόνο διάρκειας μπορούν να αντέξουν 10-15 χρόνια ενώ το βάψιμο πρέπει να ανανεώνεται κάθε 4 με 5 έτη. Συμπληρωματικά, η εφαρμογή της σε τοίχο, μπορεί να καλύψει φθορές, ατέλειες ή κακοτεχνίες κάτι το οποίο δεν μπορεί να επιτευχθεί με ένα απλό βάψιμο, αλλά με μια συγκεκριμένη διαδικασία βημάτων όπως το στοκάρισμα, η λείανση και στη συνέχεια ή βαφή. Αυτή φυσικά η διαδικασία, είναι ιδιαίτερα κοστοβόρα και χρονοβόρα σε σχέση με την απλή τοποθέτηση μιας ταπετσαρίας. Τέλος, σημαντική είναι η εξοικονόμηση χρημάτων που γίνεται με την χρήση ταπετσαρίας μιας και η υφιστάμενη οικονομική κατάσταση, επιβάλλει τον συνεχόμενο περιορισμό εξόδων.

Η εφαρμογή της ταπετσαρίας είναι πλέον ιδιαίτερα διαδεδομένη και η χρήση της προσθέτει πρωτότυπες πινελιές και κομψότητα, δίνοντας ξεχωριστή όψη σε οποιονδήποτε ιδιωτικό ή επαγγελματικό χώρο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι η κατάλληλη επιλογή του σχεδίου και του υλικού που αρμόζει σε κάθε περίσταση και το αποτέλεσμα θα ναι σίγουρα εντυπωσιακό!

Στο decotek.gr μπορείτε να επιλέξετε μέσα από μια μεγάλη ποικιλία σχεδίων, πάνω από 10.000 κωδικούς σε ταπετσαρίες τοίχου, φωτοταπετσαρίες, αυτοκόλλητα, πίνακες και πολλά άλλα είδη διακόσμησης για το σπίτι.

Posted By Stavros Peltekis

Ας ξεκινήσουμε όμως με τα πιο βασικά,την κατηγοριοπηση στις ταπετσαρίες τοίχου.Υπάρχουν 3 βασικές κατηγορίες που διαχωρίζουν το προιόν ανάλογα με το υπόστρωμα του. Η πρώτη και πιο κοινή κατηγορία ταπετσαρίας είναι αυτη με το χάρτινο υπόστρωμα , η δεύτερη και πιο σύγχρονη είναι η νέας γενιάς ταπετσαρία τοίχου vlies-non woven και η τρίτη και πιο σπάνια κατηγορία που συναντάμε είναι αυτές με υφασμάτινο υπόστρωμα.

Παρόλο την διαφορετικότητα της κάθε κατηγορίας τα βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε κατά την τοποθέτηση είναι παρόμοια. Ξεκινώντας και για τελειότερο αποτέλεσμα καθαρίζουμε τον τοίχο με ένα ελαφρως βρεγμένο πανάκι. Ο τοίχος σε νεόδμητα σπίτια θα πρέπει να έχει ασταρωθεί. Αφού καθαρίσουμε τον τοίχο μας ετοιμάζουμε την κόλλα μας σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν στο πλαινό μέρος της συσκευασίας,ανακατεύουμε σε έναν κουβά που περιέχει 8 λίτρα νερό ρίχνοντας σταδιακά την σκόνη για περίπου 3 λεπτά μέχρι να πάρει την μορφή τζελ. Μετράμε το φάρδος και το ΄ύψος του τοίχου και κόβουμε το πρώτο κομμάτι από το ρολό μας στην διάσταση του ύψους του τοίχου μας προσθέτοντας περίπου 5 εκατοστά,βρίσκουμε την επανάληψη του σχεδίου,εφόσον αυτή υπάρχει,και κόβουμε και το επόμενο κομμάτι με τον ίδιο τρόπο.

Με τη βούρτσα εφαρμογής της κόλλας αλείφουμε στο πίσω μέρος της ταπετσαρίας του πρώτου φύλου ικανοποιητική ποσότητα κόλλας φροντίζοντας να φτάσει παντού.Εφαρμόζουμε το πρώτο φύλο ταπετσαρίας κάθετα και σε απόλυτη ευθεία με τον τοίχο.Με την βούρτσα αφαίρεσης αέρα στρώνουμε την ταπετσαρία από την μέση και προς τις άκρες έτσι ώστε να μην υπάρχουν φουσκάλες αέρα και τσαλακώματα.Με την βοήθεια του χάρακα κοπής και με το κοπίδι κόβουμε τα εκατοστά της ταπετσαρίας που περισσεύουν.Συνεχίζουμε ακολουθώντας την ίδια διαδικασία και για τα επόμενα φύλα.Σε κάθε ένωση προχωρώντας στο επόμενο φύλο χρησιμοποιούμε το ρολό για τις ραφές έτσι ώστε να φαίνονται τα δύο φύλα σαν ενιαία επιφάνεια.

Μια σημαντική σημείωση σε ότι αφορά όλα τα παραπάνω είναι οτι η ταπετσαρία τοίχου που τοποθετούμε είναι με χάρτινο υπόστρωμα αν η ταπετσαρία είναι vlies-non woven η μόνη διαφορά είναι οτι χρησιμοποιούμε άλλου είδους κόλλα (κατάλληλη για vlies ταπετσαρίες) και εφαρμόζουμε την κόλλα στον τοίχο αντί στο χαρτί.

Θα χαρούμε πολύ να απαντήσουμε σε ερωτήσεις παρακάτω.

Posted in How to By Stavros Peltekis

Αυτοκόλλητα Τοίχου

20/12/2017 9:08 μ.μ.


Posted in How to By Stavros Peltekis

4 Είδος(η)

ανα σελίδα